Quinn adalah hadiah diselenggarakan Arts di Amerika Lelongan menampilkan Pra-Columbus emas, November. Empat

Virginia utara adalah Quinn Lelongan Galeri akan menjalankan indah diselenggarakan “Seni dari Amerika” lelongan dari popular Pemungut Siri. 145-banyak acara khusus ciri-ciri koleksi Pra-Columbus, Amerika Asli dan Amerika Tengah objek yang termasuk tembikar, patung emas, tekstil, bakul, lukisan dan Guatemala kaum santos. Sementara tidak akan ada di-orang lantai penawaran, banyak yang lain mudah pilihan yang ada, termasuk dalam talian hidup melalui pilihan tiga penawaran platform.

 

Antara pelelangan sorotan adalah kumpulan Diquis dan Veraguas loket, 600 900CE Veracruz palma, Doug Hyde patung bertajuk Nenek Kambing Pikir Dia adalah Naga, dan berbagai abad ke-20 Maximon angka-angka.

 

Ia tidak mustahil untuk menatap kagum pada indah 22 K emas bahwa menggubah Diquis loket dari Costa Rica. Itu Diquis budaya berkembang dari 700-1530 IKLAN, dan orang-orang menjadi sebahagian daripada yang lebih Besar Chiriqui budaya yang didiami besar wilayah yang membentang dari selatan Costa Rica ke barat Panama. Itu Diquis diketahui untuk mereka yang batu bidang dan menguasai emas reka bentuk. Loket diserahkan kepada Quinn berat 129.6 gram dan menggambarkan dua angka berdiri dalam rangka kerja yang berkaitan emas segi empat. Seperti banyak keping emas di lelongan, ia datang dengan asal dari Ehrich Locke keluarga. Ia adalah sebanyak $7,000-$8,000.

Beberapa penting yang lain loket ikut, termasuk 22 K emas Diquis loket angka dalam “burung” hiasan kepala, seberat 20.7 gram dan anggaran pada $1,000-$1,500; dan dua reka bentuk dari Veraguas (Costa Rica) budaya, yang tukang emas telah diketahui untuk high quality kerja mereka. 14K emas contoh yang menggambarkan sebuah mitos berkepala dua makhluk berat 72.9 gram dan dianggarkan bernilai $2,000-$4,000, walaupun 18 K liontin emas dalam bentuk antlered haiwan, yang berat 38 gram, dijangka membuat $1,500-$2,000.

 

Menarik cerita belakang menjelaskan reka bentuk dan bentuk 18½-inch-lama Veracruz (Mexico) batu palma temu janji untuk 600-900 IKLAN. Dinamakan demikian karena mereka palm-daun palem bentuk, palmas dipakai oleh pemain sebagai sebahagian daripada mereka yang rumit pakaian dalam ritual Mesoamerika ballgame. Itu palma akan melampirkan ke batu kok dipakai di sekitar pinggang untuk melindungi pemain dada dan organ-organ penting. Selalunya, motif diukir ke palmas berkait rapat dengan tema permainan pengorbanan. Itu palma dalam 4 November dijual diukir bas relief menyerupai profil burung. Dari Texas koleksi pribadi, ia adalah sebanyak $4,000-$8,000.

 

Tiga puluh satu individu dan kumpulan banyak terdiri dari Maximon/San Simon angka dari Guatemala. Maximon – juga dipanggil San Simon – dewa dan kaum saint diwakili dalam berbagai bentuk oleh orang-orang Maya tertentu pekan di barat Guatemala. Tradisi di balik angka-angka kembali berabad-abad dalam budaya. Menurut beberapa legenda, Maximon tidak pernah seorang pria, tetapi kayu angka yang dicipta oleh dukun untuk mempertahankan mereka kampung-kampung. Seperti cerita pergi, Maximon terpaksa tipu muslihat untuk membahayakan orang-orang kampung, jadi dukun memutar kepalanya sekitar dan mematahkan kaki-nya untuk menghentikan dia. Selepas belajar pelajaran, Maximon kembali di jalur yang benar dan mulai melindungi penduduk desa dari yang jahat. Unsur-unsur ini cerita rakyat menjelaskan luar biasa sifat beberapa angka-angka yang ditawarkan oleh Quinn.

 

Satu abad ke-19 contoh, yang memakai Maximon topeng, telah rokok (menawarkan) antara bibir dan, juga, satu botol minuman keras terletak ke dalam saku jaket. Ia adalah 56 inci panjang dan dibina dari kayu dan tekstil. Pra-penjualan anggaran adalah $1,000-$1,500. Satu lagi Maximon/San Simon “perokok,” direka pada abad ke-20 kayu, pigmen dan tekstil, duduk di kerusi kayu. Anggaran: $800-$1,200. Satu angka ketiga juga duduk di kerusi, memegang tongkat dan telah cerutu (menawarkan) dalam mulutnya. Diperbuat daripada kayu, pigmen, tekstil dan kaca, ini abad ke-20 penciptaan adalah sebanyak $1,000-$1,500.

Artifak dari awal utama Mesoamerika peradaban – Olmec orang – sangat wajar dan dikumpulkan di seluruh dunia. Tidak seperti Maya dan budaya Aztec yang datang kemudian, sangat sedikit yang diketahui tentang Olmecs’ asal. Ia dipercayai bahawa mereka diduduki Veracruz (Mexico) sebagai awal 1500 SM dan punah dengan 400 SM. Memukau wajah di Olmec kepala batu dan angka terus tipu muslihat ahli sejarah dan arkeologi, sementara antik pengumpul kelihatan sangat tertarik dalam Olmec topeng. Terdapat empat banyak Olmec-gaya jade topeng dan loket di lelongan, semua sumber dari Texas swasta koleksi. 8 oleh 7 1/8-inci diukir hijau jade muka adalah luar biasa bahwa ia telah menorehkan lukisan di pipi. Ini mengenakan karya seni dengan termasuk gunung (jumlah saiz: 11 oleh 7 1/8 inci) dijangka menarik menang tawaran $1,000-$1,500.

 

Sezaman batu karya seni oleh Oregon artis Doug Hyde (b. 1946-), bertajuk Nenek Kambing Pikir Dia adalah Naga, telah dicipta pada tahun 1983 dan langkah-langkah 14½ oleh 16¼ inci. Ia adalah artis-ditandatangani di depan dan datang dengan berprestij asal dari Washington, DC swasta koleksi dan, sebelum itu, Louis Newman Galeri di Beverly Hills, California. Anggaran: $1,000-$1,500

 

Quinn hari kamis, November. 4, 2021 Arts di Amerika Lelongan akan bermula pada jam 3 sore. ET. Tidak di-orang bidaan. Semua penawaran akan menjadi jauh, sama ada melalui telefon, tidak hadir secara langsung melalui Internet melalui Quinn web, LiveAuctioneers atau tidak Ternilai. Terbuka preview akan diadakan di lelongan galeri (360 S. Washington St., Falls Church, VA 22046) dari 11-5 pada Oktober. 28-29 dan November. 1-3. Topeng yang diperlukan. Untuk tambahan maklumat tentang apa-apa item di lelang atau untuk mendiskusikan masa depan konsainan, panggilan Corrie Brady pada Quinn, 703-532-5632, men. 572, atau e-mel [email protected] Melawat Quinn di talian www.quinnsauction.com.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.