Puebla kerajaan akan menerima derma untuk memerangi covid

Puebla, Pue. 26 oktober 2021. Sumbangan alih dan harta tak akan diterima; serta kesihatan bekalan, termasuk obat dan peralatan medis, memihak Terpencar Awam Badan dipanggil “di pelayanan Kesehatan Negeri Puebla”, untuk membantu rakyat dengan langkah yang dilaksanakan untuk mengawal penyebaran covid-19, menurut perjanjian diterbitkan dalam Pegawai Negeri Akhbar.

Sosial, komersial dan sektor industri, antara lain, mungkin mengambil bahagian dalam aktiviti ini; oleh itu, berkuasa akan menentukan bahawa ia adalah perlu untuk mengeluarkan dokumen yang telus mengawal derma yang diterima oleh Organisasi.

Garis panduan untuk direalisasikan, yang, antara lain, menunjukkan bahwa barang-barang yang disumbangkan untuk Khidmat Kesihatan Negeri Puebla (SSEP) untuk sebarang aktiviti ia berkembang, akan masukkan warisan, jadi, dalam kasus ini mereka harus dianggap harta penjawat awam yang campur tangan pada mereka, karena mereka tidak akan mampu untuk menuntut mereka eksklusif menggunakan; ini dinyatakan dalam perjanjian Setiausaha Kesihatan dan direktur general Negeri pelayanan Kesehatan.

Juga yang nilai alih harta yang diterima di derma akan menjadi yang ditetapkan dalam faktur, dengan masing-masing kejatuhan dan dalam kes real estate, ia akan menjadi yang ditentukan oleh emf penilaian.

Selain itu, untuk mencegah tindakan korupsi, ketika alih harta tidak mampu menjadi inventori, Direktorat untuk Operasi Pembinaan, barang-Barang, Perkhidmatan Am dan Proses Pengurusan, melalui Subdirectorate untuk Kawalan dan Pengurusan Pembinaan, barang-Barang dan Umum Perkhidmatan, akan bertanggungjawab untuk daftar barang-barang atau produk yang diterima melalui Pusat Gudang.

Prosedur untuk penerimaan dan menerima derma alih harta, akan bermula dengan penghantaran-syarat yang ditetapkan dalam garis panduan, untuk melihat jika penerimaan derma hasil. Setelah diterima, Single File akan disepadukan yang akan mematuhi semua dokumen yang disediakan.

Untuk real estate, Sijil Kemungkinan akan diproses sebelum pemerintah federal untuk menentukan apakah derma real estate adalah sesuai untuk pembinaan, pengganti atau perkembangan Medis Unit.

Untuk sumbangan peralatan komputer, software, pembangunan sistem komputer dan lain-lain dan telekomunikasi barang-barang, teknikal diagnosis harus dibuat terlebih dahulu. Untuk menyumbangkan peralatan medis atau bekalan kesihatan, anda harus mendapatkan pengesahan dari Pimpinan dari Operasi Medis Unit.

Apa keperluan?

Mana-mana yang asli atau undang-undang orang yang ingin menyumbangkan barang-barang mesti memenuhi syarat berikut:

I. Hantar kepada Pengarah-Umum, surat termasuk:

a) data Umum daripada penderma; b) express manifestasi niat untuk menyumbangkan; c) Alamat untuk mendengar dan menerima pemberitahuan; d) Manifestasi bawah protes untuk mengatakan kebenaran, itu baik untuk menyumbangkan dikecualikan dari mana-mana undang-undang prosedur; e) Penerangan barang itu, mempertimbangkan berikut.

1. Dalam hal Peralatan atau Perabot: (a) Faktur Lembaran; (b) Nombor Siri; (c) Membuat dan/atau Model; (d) Kos; dan (e) Sama ada yang baru atau digunakan, terangkan secara kasar negeri operasi di mana ia terletak.

2. Dalam hal kesehatan input: (a) Faktur lembaran; (b) Membuat dan/atau Model; (c) Unit Biaya per bagian; (d) Kuantiti input untuk disumbangkan; dan (e) Sama ada yang baru atau digunakan, terangkan secara kasar negeri operasi di mana ia terletak. 3. Dalam kes tak alih harta: (a) Lokasi harta itu, dan (b) kawasan Tanah dan pembinaan.

Dalam hal barang-barang lain daripada mereka yang tercantum di awal, semua data yang diperlukan untuk identifikasi yang tepat mesti dinyatakan.

II. Lampirkan dokumen berikut: (a) bukti personaliti dan kemampuan donor; (b) Bukti alamat, tidak melebihi 3 bulan; c) Bukti status cukai, dalam hal memerlukan pengeluaran faktur dengan baik-disumbangkan; (d) dokumen-Dokumen yang membuktikan sah kepemilikan dan/atau memiliki harta; (e) Lakaran lokasi (real estate), dan (f) Dokumen yang membuktikan bahawa semasa dalam pembayaran pajak, hak-hak dan sumbangan.

III. Dalam hal perubatan, penyembuhan bahan dan / atau makmal, selain untuk ketentuan sebelumnya pecahan, ia harus mematuhi berikut keperluan:) tarikh Tamat tempoh, tidak kurang dari 6 bulan; b) Bukti dari pengilang atau pengedar, di mana ia disebut yang input tidak dalam acara apa-apa kesihatan berjaga-jaga yang meletakkan pada risiko penggunaan atau penggunaan yang sama; c) Dalam hal produk perubatan, sama rekod kesihatan mesti dihantar, jika berkaitan, dan d) Teknikal dokumentasi menunjukkan perlu langkah-langkah untuk penerimaan betul, penyimpanan dan pengedaran input, jika perlu.

IV. Dalam hal peralatan medis, dokumentasi berikut perlu diintegrasikan:

1. Baru peralatan medis: (a) Jaminan dari pembekal atau pengilang peralatan untuk kecacatan dan/atau tersembunyi kecacatan; (b) Manual atau teknikal panduan untuk penggunaan dan pemasangan peralatan; (c) Asuransi untuk peralatan, jika ada; dan (d) gambar-Gambar itu peralatan medis.

2. Perubatan peralatan yang digunakan: (a) Pendapat pengilang atau dealer untuk titik yang keluar berfungsi dengan betul peralatan; (b) Jaminan pembekal atau pengilang peralatan untuk kecacatan dan/atau tersembunyi kecacatan, dalam acara itu seencuentre memaksa; (c) Log penyelenggaraan, dan (d) Manual atau teknikal garis panduan untuk menggunakan dan pemasangan peralatan.

Tinggalkan Balasan