Presiden CCE di Puebla jaminan pembayaran aguinaldos

Presiden Perniagaan Menyelaraskan Majlis (CCE) Ignacio Alarcón, berkata Poblana syarikat akan cuba untuk mematuhi dengan pembayaran aguinaldos pada akhir tahun.

Dalam sebuah wawancara, ahli perniagaan menunjukkan bahawa peniaga yang akan membuat “usaha” untuk dapat pendahuluan pembayaran, karena berasal dari wabak, banyak perniagaan masih ketinggalan ekonomi.

Dalam hal ini, katanya itu jumlah pembukaan baru saja dimulai jadi, beberapa syarikat-syarikat tidak akan dapat untuk memajukan sumber, bagaimanapun, beliau yakin bahawa ia akan dibayar dalam masa dan bentuk.

“Banyak sektor masih terkurung sampai beberapa hari yang lalu, mungkin akan ada masalah kecil, tetapi saya yakin bahawa ia akan dibayar dalam masa dan bentuk,” dia berkata.

Ia harus ingat itu perniagaan sektor telah dipengaruhi oleh jumlah penutupan perniagaan mereka semasa bermulanya wabak. Kemudian, dengan pembukaan secara beransur-ansur dibenarkan oleh kerajaan, dengan kapasitas terbatas – perniagaan masih belum berjaya untuk menstabilkan.

Jumlah pembukaan kembali ditetapkan oleh Gubernur Miguel Barbosa pada 13 oktober datang seperti satu lifeline untuk Poblano ahli perniagaan, yang mulai untuk membuka kembali perniagaan mereka di bawah kesihatan protokol.

Tinggalkan Balasan