Manfaat Kedai Yayasan, Inc. Untuk Menawarkan Pilih Koleksi Di Oktober. 20 Lelongan

Seperti yang jatuh membawa suhu sejuk, tindakan yang sedang memanas di Manfaat Kedai Yayasan Inc. Musim panas ini telah membuktikan terutama berhasil dalam sumber baik-baik saja barang-barang dari kawasan ladang dan karunia pilihan barang-barang antik dan seni akan menyeberangi blok di Permaidani Merah lelongan pada hari rabu, 20 oktober, di 10 pagi, menampilkan koleksi besar seni Asia, barang-barang antik, perhiasan, mewah fesyen dan seni hiasan.

“Lelang terutamanya ciri-ciri pilihan sisa dari pengumpul yang diselenggarakan rumah di Westchester County dan Palm Beach selama bertahun-tahun dan seorang kolektor maniak,” kata Pam Batu, pemilik dan pengasas Manfaat Kedai Yayasan, Inc. “Kami punya benar-benar kuat perkumpulan Asia seni hiasan serta ikonik Judith Leiber beg dan semua yang biasa memungut kategori pembeli harapkan.”

Yang diharapkan menonjol adalah antik parsi Tabriz besar buatan tangan bulu karpet ($10/20,000) setelah rumit multi warna bunga, pohon anggur dan daun detail, 170 oleh 124 inci. Beberapa yang lain baik-baik saja berada di permaidani menawarkan juga, dengan sesuatu untuk setiap rasa dan bajet, seperti vintage besar dan multi-tona perancis Aubusson bulu tumpukan karpet ($400-$800) dan ABC Rumah Morocco Barbar karpet ($400-$800) itu adalah krim tona dengan pelbagai tona geometri detail.

Asia seni diperoleh dari satu dekade-lama pemungut dengan rumah di Westchester, new york dan Palm Beach harta angka jelas ke pelelangan. Standouts termasuk berbingkai dakwat dan warna pada sutera karya seni ($500-$1,000) menggambarkan Asia yang lebih tua, seorang Asia kanak-kanak dan harimau duduk di bawah pohon oleh air terjun dan sungai, bingkai langkah-langkah 53⅛ oleh 59 inci dan ditandatangani baik-baik saja nenek moyang cat air potret ($500-$1,000) duduk beberapa memakai pakaian tradisional Asia, 42½ oleh 65⅛ inci.

Juga pada menawarkan dalam kategori ini akan menjadi Asia perabot, chinoiserie, Orentalia, blanc de chine ukiran, keramik, tembikar dan banyak lagi. Sorotan termasuk grand vintage dicat Cina kabinet ($400-$800) dengan dua lipatan pintu dan halus dicat detail, 74 oleh 50 oleh 20 inci; sepasang ditandatangani Asia porselin tempayan dengan berdiri ($200-$800) ditandatangani dengan Asia watak-watak di bawah, setiap berdiri sekitar 20 inci dan laker multi-panel bilik skrin ($100-$500) dengan ilustrasi batu, awan, pohon-pohon dan bunga, 84 oleh 16 inci.

Baik-baik saja seni yang akan diwakili di lelongan ini dan tak terbantahkan menonjolkan pasti menjadi Victor Salmones (1937-1987) gangsa perempuan bogel bertajuk “Wanita dalam Angin” ($2/10,000). Tahun 1973 kerja berdiri 38 inci tinggi dan itu dibeli dari artis studio di Mexico. Tambahan patung-patung dari ini koleksi peribadi berdasarkan di Tarrytown akan berada di lelongan masa depan.

Hiasan seni hiasan akan menjadi tulang belakang ini dijual dengan barang-barang mewah dari n antik Napoleon III ormolu dan disepuh perunggu mantel jam ($2,5/5,000), yang menggambarkan duduk wanita memeluk oleh kekasihnya, pada menepati alas, 19½ oleh 15¼ oleh 6¼ inci, dan sepasang antik Rococo gaya gangsa sepuhan candelabras ($1/3,500), Abad ke-19, setelah bergulir acanthus daun detail 21 inchi.

Fesyen akan ingin untuk mengambil perhatian koleksi menarik Judith Leiber dompet yang akan menyeberangi blok, dipimpin oleh seorang vintage berwarna-warni kristal-diselaputi Chatelaine kantung-gaya minaudiere ($1/3,000), setelah Bergdorf Goodman tag, 5 inci lama; abstrak warna-warni yang kristal-diselaputi dompet ($1/2,500) yang mempunyai bunga dan corak abstrak 4 oleh 6 inci dan yang kristal-diselaputi Lemon Keping minaudiere ($500-$3,000), mempunyai kostum cabochons dan emas-nada perkakasan, 4 oleh 6 inci.

Penggenapan keluar lelongan akan menjadi sepasang berdiri bebas hidup-saiz kayu candelabras ($500-$1,500) menggambarkan orang yang meniup udara keluar sebuah shell dengan lumba-lumba di itali gaya ukiran di base, langkah-langkah 19 x 78 inci, dan Louis ke-XV-gaya perancis biro plat meja ($1/2,500) dengan hiasan emas tembaga tona aksen dan laci mengendalikan. 41 oleh 32 oleh 23 inci,

Bulanan Permaidani Merah jualan ciri pilihan koleksi antik, pertengahan abad Modern, jenama perabot, sterling, china, crystal, perhiasan dan seni halus. Dengan misi “untuk menyumbangkan, untuk menemui dan untuk berbuat baik,” yayasan adalah didaftarkan 501(c)3 bukan keuntungan dan hasil lelongan sokongan organisasi masyarakat. Pengirim mendapatkan potongan cukai, pembeli mendapat banyak dan tempatan bukan keuntungan mendapatkan banyak yang diperlukan dana.

Tinggalkan Balasan