Klinik Cacalopetec San Antonio ditutup di mana minor kehilangan lengannya

Klinik Perubatan San Antonio Cacalotepec di perbandaran San Andr AXS Cholula di mana seorang kanak-kanak kecil kehilangan lengannya, telah ditutup, melaporkan gabenor negeri itu, Miguel Barbosa Huerta.

Presiden Negeri menunjukkan bahawa berasal dari serangkaian pemeriksaan di dalam klinik, terdapat pelbagai penyelewengan yang menyebabkan penutupannya.

Pada 3 Mei 2021, anak di bawah umur bernama Mat Achaas dipindahkan ke hospital tersebut kerana komplikasi pernafasan; namun, amalan buruk kakitangan menyebabkan dia kehilangan salah satu tangannya.

Dalam hal ini, Barbosa Huerta berpendapat bahawa antara ketidakkonsistenan yang terdapat di hospital adalah kakitangan pentadbiran yang menjalankan fungsi kejururawatan, doktor yang bekerja tanpa ID profesional, dan juga ubat-ubatan yang telah habis masa berlakunya.

Oleh itu, beliau memanggil Edmundo Tlatehui, Presiden Perbandaran San Andr Logss Cholula untuk “memberi jawapan” permit operasi Klinik, sementara beliau menggesa Majlis Perbandaran lain untuk mempunyai protokol pengawasan yang lebih baik.

“Klinik ini telah ditutup kerana banyak kesalahan, di sini Kerajaan Perbandaran San Andr anals juga perlu bertindak balas kerana kita perlu melihat dengan apa kebenaran klinik bekerja, saya akan meminta walikota untuk kerja yang lebih baik untuk mengkaji klinik swasta, saya meminta mereka untuk mengambil alih fungsi mereka dalam isu mengkaji semula operasi Hospital”.

Tinggalkan Balasan