Jarang ditandatangani cetak tahun 1920-an pelakon Nita Naldi oleh Alberto Vargas akan berada di Holabird Oktober. 28-November. 1 lelongan

Holabird Barat Americana Koleksi’ lima hari musim Luruh Keindahan Barat Americana Lelongan, 28 oktober-1 November, penuh dengan lebih 3200 banyak Americana, railroadiana, perlombongan koleksi, numismatics, sijil saham, buku langka, seni dan lebih, online dan tinggal di Reno galeri di 3555 saluran Udara Drive, mulai pada pukul 8 pagi waktu Pasifik semua lima hari.

 

Penjualan besar-besaran akan menampilkan beberapa penting koleksi, bermula dengan Stuart “Scotty” MacKenzie Montana koleksi. Stuart adalah seorang pengacara, meresap pengumpul dan dealer. Dia menjelajahi jalan belakang utara Montana mencari dokumen, archives, fail syarikat, perpustakaan, surat-menyurat – apa-apa yang paling bersejarah kecuali botol dan token

.
“Setelah Stuart kematian, kami bawa kembali dua 28 kaki lori dan besar, tinggi van yang penuh dengan barang-barang, mungkin ke-18-19 tan barang koleksi,” kata Fred Holabird dari Holabird Barat Americana Koleksi. “Tempatan lelongan telah diadakan untuk beberapa barang-barang di kedai, yang telah ditutup selama sepuluh tahun.”

Stuart telah cinta yang kuat perlombongan barang-barang. Dia memperoleh koleksi utama dalam L, Virginia City, Pony, Helena dan banyak kota-kota lain. “Kita menempatkan bersama-sama besar-besaran Montana kota dokumen koleksi dari lebih dari 500 lokasi yang berbeza – hampir 600,” Tn. Holabird berkata. “Ada dokumen arkib dari banyak Montana yang paling terkenal di kota yang ditawarkan dalam penjualan dan jualan yang akan datang.”

Satu lagi utama memegang nya buah-buahan label dan label lain, dari tahun 1870-an melalui tentang 1950 yang datang dari seluruh Amerika dan Eropa. MacKenzie juga memperoleh utama pencetak arkib Victoria seni dinding, kebanyakannya wanita cantik dalam pakaian kali, jenis meletakkan di salon-salon atau digunakan hari ini di menghias ruangan. Ada juga poskad, pos sejarah, burung cetakan dan yang hebat Montana perpustakaan.

Dalam satu lagi utama koleksi, Shirley Bovis adalah tulang belakang di batu Nisan, Arizona – seorang kolektor maniak dan sebahagian masa peniaga. Dia membeli lama batu Nisan peniaga Joe Soebbing ini lm di tengah kota dan dengan cepat menjadi bagian dari itu ke muzium. Dia koleksi perjudian barang-barang, saloon, koboi, Orang Amerika – cukup banyak segala sesuatu yang dan batu Nisan – akan berada di dalam ini dan lelongan akan datang.

 

Ken Prag koleksi adalah hadiah yang terus memberi. “Kami mengambil satu lagi kumpulan besar kad dan saham dari Ken dan oleh penerbitan masa mungkin tidak mempunyai masa untuk proses yang banyak, tapi ia datang,” Tn. Holabird kata. “Ini dijual ciri-ciri sebuah kelompok besar California poskad, plus lebih jarang autograf saham termasuk American Express, Wells Fargo, Robert Morris dan banyak lagi.”

Holabird terus mendapatkan dalam koleksi besar token, pingat dan syiling emas daripada pelbagai Barat koin peniaga dan pengumpul. Penjualan ini akan menampilkan kumpulan yang besar dipanggil dolar. Juga yang ditawarkan akan kiriman dari tiga kereta api penting lulus dan saham koleksi, seperti juga hampir 200 banyak kunci kunci dan lampu, seperti perigi sebagai besar kereta api perpustakaan.

 

Perlombongan kategori akan termasuk Barat perlombongan gambar-gambar, dokumen dan penerbitan, dan karbida lampu. Perlombongan saham akan menampilkan yang menakjubkan dikeluarkan Bodie saham ditandatangani oleh Leland Stanford dan koleksi Kanada saham. Hollywood dan Disney autograf dan ephemera akan menampilkan besar sekumpulan gambar eksklusif yang ditandatangani dan luka dari Hollywood bintang terbesar, ditambah koleksi yang jarang berlaku.

 

Juga untuk tawaran akan menjadi Orang Americana perhiasan; sabuk gesper dan lain-lain koboi koleksi; botol dan saloon koleksi; Barat langka dokumen dan foto; tentera, termasuk Perang Saudara pisau; dan permainan sirkus koleksi; seni dan pengiklanan; dan lelangnya banyak bintang: yang luar biasa dan yang jarang William Shakespeare asal folio pertama serpihan dari Bahagian Pertama Henry Keempat.

 

Hari 1, pada hari kamis, 28 oktober, akan mengandungi 651 banyak Umum Americana, dipimpin oleh Alaska dan Wyoming koleksi dan Bagian 1 MacKenzie Montana koleksi; botol, saloon dan cerutu barang-barang; guli dan mainan. Yang ditampilkan banyak adalah yang ditandatangani cetak tahun 1920-an pelakon Nita Naldi dengan ikonik artis Amerika Alberto Vargas (anggaran: $3,500-$5,000). Ditandatangani cetakan oleh Vargas adalah yang sangat jarang.

 

Juga ditawarkan pada Hari 1 akan menjadi menarik array meliputi dan surat-surat yang dialamatkan ke Ruth Disney (Beecher), Walt Disney kakak dan untuk Elias Disney, Walt dan Ruth ayah – lapan barang-barang di semua, dari 1918-1965 (anggaran: $2,000-$2,500); dan sepasang dulang, satu untuk Lama Hakim Whiskey (Rothenberg Bersama.) dan satu untuk Wieland Bir (kedua-dua San Francisco) (anggaran: $1,000-$1,700).

 

2 hari, hari jumaat, 29 oktober, akan mempunyai 632 banyak, yang dipimpin oleh Bagian II Am Americana, yang menampilkan permainan, sarkas dan koboi koleksi, perhiasan, umum asing dan buku-buku, yang akan termasuk Montana direktori dan, tentu saja, Shakespeare folio pertama serpihan, yang dengan mudah bisa menjual untuk $50,000-$100,000. Juga sedang dijual akan menjadi senjata api, militer dan politik memorabilia.

 

Hari lain, 2 bintang banyak akan termasuk 1886 edisi Sejarah California dalam 23 jumlah oleh Hubert Howe Bancroft, yang meliputi sejarah Negeri Emas dari 1542-1890 (anggaran: $2,000-$2,500); dan kumpulan empat buku-buku edisi pertama, tiga dari mereka klasik oleh Dr. Seuss dan satu oleh Kepolisian Eastman, bertajuk Apakah Anda Ibu Saya, yang diterbitkan pada tahun 1960 (anggaran: $2,500-$3,500).

 

Hari lain, 2 penawaran akan menampilkan Haag Bros poster Sirkus (date) tidak diketahui, dicetak di atas kanvas berat mengukur 29 inci panjangnya 44 inchi dan mempunyai warna-warna cerah (anggaran: $1,000-$4,000), sebuah era Perang Saudara Bowie persembahan pisau dibuat di Sheffield dan yang digunakan oleh 9 Corp di bawah Jenderal Ambrose Burnside, asid terukir “Kemenangan untuk Berani Kami Sukarelawan” (anggaran: $2,000-$3,000); dan yang indah 14-18kt emas Art Deco gaya kerongsang dengan beberapa berayun-ayun hiasan dan pusat jelas aspek batu, di burgundy beludru beg kolor (anggaran: $1,500-$2,500).

 

3 hari, hari sabtu, 30 oktober, akan menjadi penuh dengan 661 banyak seni dan pengiklanan, Orang-Americana, pengangkutan (udara, kereta, kapal, railroadiana dan pas), ephemera, kunci, lampu-lampu dan model kereta api. Banyak untuk menonton adalah berongga perak manik kalung dengan enam kuku beruang capped dengan perak perhiasan, ditambah pusat biru cabochon di perak (anggaran: $2,000-$4,000).

 

Hari 4, hari ahad, 1 November, akan menjadi hanya sebagai sibuk, dengan 618 banyak perlombongan ephemera dan koleksi, saham dan bon (perlombongan, minyak, kereta api dan lain-lain, termasuk autograf, Amerika awal dan Menyatakan), dan numismatics (termasuk jongkong, mata uang, uang, sesuatu yg tdk kekal, koin, medali, dipanggil dolar dan token. Jongkong telah dilakukan dengan baik terutama dalam sebelum lelang.

 

Yang diharapkan Hari 4 atas pencapai adalah sertifikat saham ditandatangani oleh Bill Harte dari tahun 1863 untuk Alta No. 2 Tembaga Perusahaan Pertambangan (Del Norte County, California). Ini penting dan jarang telah ditandatangani oleh Amerika cerita pendek penulis dan penyair Ya Harte sebagai setiausaha terbaik. Harte adalah yang terbaik yang dikenali kerana beliau pendek fiksi bekerja menampilkan penambang dan penjudi dari demam Emas California (anggaran: $6,000-$10,000).

 

Lain Hari 4 penting termasuk bulat bekas 21.2 gram emas dan perak gabungan (anggaran: $1,200-$1,200); satu tahun 1898-S $20 Liberty Kepala keping emas tali pinggang dan Barat tali pinggang, oleh Silver Creek Koleksi, sangat dengan cicak kulit (anggaran: $3,000-$4,000); dan 1947 50-peso Mexico syiling emas (90 persen murni emas) dengan 14 karat panel (anggaran: 2,600-$3,000).

 

5 hari, senin, 1 November, akan menawarkan 648 banyak filateli (poskad, meliputi dan perangko), dan tawar-menawar dan peniaga yang istimewa, yang termasuk jenderal Americana, saham dan bon, dan numismatics. Dijual pada Hari ke-5 akan menjadi koleksi Humboldt dan Del Norte (California.) daerah-daerah poskad, menunjukkan NorCal hutan redwoods pemandangan bersama-sama KITA 101, 125 keping (anggaran: $300-$600).

 

Talian penawaran melalui iCollector.com, LiveAuctioneers.com, Invaluable.com dan Auctionzip.com.

Katalog penuh boleh dilihat dalam talian sekarang, di www.holabirdamericana.com. Untuk orang-orang yang merancang untuk menghadiri pelelangan dalam orang, peraturan dan protokol mengenai COVID-19 akan dikuatkuasakan.

 

Warna katalog disediakan oleh memanggil 1-844-492-2766, atau 775-851-1859. Juga, siapa pun yang memiliki koleksi yang bisa muat dalam satu yang akan datang Holabird Barat Americana Koleksi lelongan digalakkan untuk mendapatkan berhubung. Firma bergerak secara meluas di seluruh AMERIKA, untuk melihat dan mengambil koleksi. Perusahaan memiliki agen di seluruh Amerika dan akan pergi untuk memeriksa paling koleksi.

 

Holabird Barat Americana Koleksi sentiasa di hunt untuk baru dan koleksi utama untuk membawa ke pasaran. Ia berbangga kerana menjadi sumber utama untuk menjual Americana pada harga yang terbaik diperoleh, setelah dijual lebih banyak daripada mana-mana syarikat yang sama di masa lalu dekad sendirian. Firma akan memiliki seluruh pangkalan data jualan online tidak lama kemudian, di tiada kos – hampir 200,000 banyak yang dijual sejak tahun 2014.

 

Untuk menyerahkan sekeping atau koleksi, kau boleh menelepon Fred Holabird di 775-851-1859 atau 844-492-2766; atau anda bisa mengirim e-mail untuk [email protected] Untuk belajar lebih banyak tentang Holabird Barat Americana Koleksi dan Keindahan musim Gugur Barat Americana Lelongan dirancang untuk tanggal 28 oktober-1 November, silahkan kunjungi www.holabirdamericana.com. Kini sering disiarkan.

Tinggalkan Balasan